• web
  • data
  • strategy
  • digital
  • UI & UX
  • e-commerce
  • RPA
  • awesomeness
Pre-loading experience ;)

Van UA naar GA4

Post Image

In de wereld van digitale analyse en marketingtools heeft Google altijd een prominente rol gespeeld. Het biedt een breed scala aan services en platforms om bedrijven te helpen bij het begrijpen van hun online publiek en het verbeteren van hun marketingstrategieën. Een van de meest recente ontwikkelingen op dit gebied is de overgang van Google Universal Analytics (UA) naar Google Analytics 4 (GA4).

De transitie van UA naar GA4 markeert een belangrijke verschuiving in de manier waarop gegevens worden verzameld, geanalyseerd en geïnterpreteerd. Het is een reactie op de veranderende digitale landschap en de toenemende privacyregelgeving. Google wilde een analytics-oplossing bieden die zowel beter voldeed aan de behoeften van gebruikers als aan de nieuwe eisen op het gebied van gegevensprivacy.

Het proces van transitie begon met de aankondiging van GA4 als de nieuwe standaard voor Google Analytics. Dit wekte interesse en nieuwsgierigheid bij marketeers en bedrijven over de hele wereld. Ze waren benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten die GA4 zou bieden.

Het eerste verschil dat gebruikers opmerkten, was de nieuwe interface en het dashboard van GA4. Het werd geherstructureerd en vereenvoudigd om een intuïtievere gebruikerservaring te bieden. Hierdoor konden gebruikers gemakkelijker toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hadden en de belangrijkste statistieken in één oogopslag zien.

Een andere belangrijke verandering was de manier waarop gegevens werden verzameld en georganiseerd. GA4 maakte gebruik van een gebeurtenisgestuurde aanpak in plaats van de traditionele paginaweergaven. Dit betekende dat elke interactie op een website of mobiele app als een gebeurtenis werd geregistreerd, zoals paginaweergaven, knopklikken, aankopen en meer. Deze nieuwe aanpak bood meer flexibiliteit en gedetailleerde trackingmogelijkheden, waardoor gebruikers diepgaande inzichten konden verkrijgen over het gedrag van hun publiek.

Daarnaast introduceerde GA4 een verbeterde ondersteuning voor mobiele apps en cross-platform tracking. Het stelde gebruikers in staat om gegevens te verzamelen en te analyseren van zowel websites als mobiele apps, waardoor een holistisch beeld van de gebruikerservaring werd verkregen. Dit was vooral waardevol voor bedrijven met een sterke aanwezigheid op zowel web- als mobiele platforms.

Een ander voordeel van de transitie naar GA4 was de verbeterde integratie met Google Ads en andere marketingtools. Het stelde marketeers in staat om nauwkeurigere attributiemodellen te creëren en de impact van hun advertentiecampagnes beter te begrijpen. Dit hielp bij het optimaliseren van de marketinguitgaven en het verbeteren van de algehele prestaties.

Voorkom verlies van belangrijke marketing data.

Heb je hulp nodig met de migratie van UA naar GA4. Onze professionals staan voor je klaar. 

vorige
Weet welk bedrijf je website bezoekt
volgende
Wij leiden vakmensen op!